Nieuws
Cafetariaregeling 2.0 in één lijn met het Watmtepompvandezaak-plan.

Bevestiging Belastingdienst: werknemers krijgen belastingvoordeel voor groene oplossingen

De Belastingdienst heeft onlangs een nieuwe en baanbrekende mogelijkheid bevestigd: de Cafetariaregeling 2.0. Dat is goed nieuws, want dit versterkt natuurlijk de bedoeling van het Warmtepompvandezaak-plan: als werknemer belastingvoordeel krijgen voor een (hybride) warmtepomp.

Compleet in lijn met Warmtepompvandezaak

Het originele cafetariamodel bestaat al heel wat jaren. Wanneer jouw werkgever dit model hanteert, kun jij jouw arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Je ruilt hierbij een deel van je brutoloon in voor bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn extra vakantiedagen, opleidingen en ook het fietsplan. Deze regeling zorgt ervoor dat jij als werknemer jouw arbeidsvoorwaarden zo goed mogelijk kunt afstemmen op jouw wensen en behoeften.

Maar nu heeft de Belastingdienst een nieuwe ontwikkeling bevestigd rondom het cafetariamodel. Je kunt vanaf nu namelijk ook je brutoloon inzetten voor de aanschaf van duurzame oplossingen. Op deze manier geniet je als werknemer dus van voordeel op verduurzaming, maar ook als werkgever is dit zeer goed nieuws.

Met deze vernieuwde vorm van het bestaande model (Cafetariaregeling 2.0) kun je dus jouw werknemersvoordelen gebruiken om duurzame oplossingen te verkrijgen. Een perfect moment dus om gebruik te maken van het Warmtepompvandezaak-plan, dat volledig overeenkomt met deze regeling!

Voordelen voor werkgevers

Uiteraard is dit model ook voor werkgevers zeer voordelig. Allereerst blijf je als werkgever kostenneutraal in dit verhaal. Het is dus niet zo dat hier voor jou een prijskaartje aan hangt. Daarnaast schenk je jouw werknemers een prachtige mogelijkheid: verduurzaming. Dankzij deze regeling help je jouw werknemers namelijk met hun CO2-reductie. Dit is super goed voor het milieu en natuurlijk ook voor jouw onderneming. Zo laat je ten slotte zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Verder is het een gegeven dat veel werknemers gebruik willen maken van deze regeling. Daarom is het alleen maar goed om ze die optie te bieden. Want wanneer je het team tevreden houdt, voelen zij zich ook meer geroepen om zich honderd procent in te zetten. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen voor jou als werkgever. Je leest ze allemaal op onze werkgever-pagina.

Voordelen voor werknemers

Als werknemer haal je vanzelfsprekend veel voordeel uit deze regeling. Je profiteert namelijk optimaal van de fiscale mogelijkheden die je hebt om te gaan verduurzamen. Een van de mogelijkheden waar je het meeste aan hebt, is de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Dat komt doordat je met deze regeling tot wel 55% bespaart op deze investering.

Daarnaast bespaar je nog veel meer. Op de lange termijn bespaar je met zo’n duurzame oplossing in huis natuurlijk ook op de rekeningen. Met het Warmtepompvandezaak-plan ben je dus echt van A tot Z voordeliger uit. En het allermooiste is dat je jouw woning hiermee verduurzaamt, wat jouw CO2-uitstoot vermindert en dus ons milieu een handje helpt. Een echte goede en groene investering dus, die je overigens binnen 2 tot 4 jaar hebt terugverdiend!

Verder kun je naast brutoloon ook vrije dagen inwisselen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit geeft jou meer keuzevrijheid, want misschien wil je je brutoloon liever niet inruilen. Ben je benieuwd naar alle andere voordelen voor jou als werknemer? Bekijk dan onze werknemer-pagina.

Eigen geld is niet nodig

Voor de aanschaf van jouw warmtepomp hoef je niet direct eigen geld in te leggen. Je kunt als werknemer via het Nationaal Warmtefonds namelijk gemakkelijk een verduurzamingslening afsluiten. Deze organisatie is opgezet door de overheid en biedt laagdrempelige financiering voor energiebesparende maatregelen. De lening kent vele voordelen, waaronder het feit dat er 0% rente is voor inkomens tot €60.000.

Daarnaast zijn er ook nog subsidiemogelijkheden. Zo kun je bij jouw lokale gemeente terecht voor de opties bij jou in de buurt, maar kun je ook gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, ofwel de ISDE. De ISDE subsidie regelen wij in het warmtepompvandezaak-plan voor je. Jij hoeft hier helemaal niets voor te doen.

Warmtepompvandezaak aanvragen

Vanaf 2026 is de (hybride) warmtepomp de norm voor Nederlandse woningen. Daarom is dit als werknemer het ideale moment om gebruik te maken van je voordelen. Andersom is het voor werkgevers nu een goed moment om de vernieuwde cafetariaregeling aan te bieden.

Wil jij ook gebruikmaken van dit onlangs bevestigde belastingvoordeel? Meld je als werknemer dan hier aan, en als werkgever hier. Via onze portal is na aanmelding het gehele proces te volgen voor zowel de werknemer als de werkgever. Van informatie over de aanvraag tot aan de installatiedatum, hier kun je alles overzichtelijk inzien.

Contact

Heb je nog vragen over het Warmtepompvandezaak-plan of de cafetariaregeling en de ISDE? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Zij staan graag paraat om jou te helpen. Dit kan telefonisch of per mail, bekijk onze contactpagina.