Nieuws

FC Dordrecht en Energypartner gaan samenwerken

Met Warmtepompvandezaak en het platform Energiek Dordt bijdragen aan een aardgasvrije stad en regio.

Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden gaan voor aardgasvrij

In Dordrecht en onze regio Smart Delta Drechtsteden gaan we de komende jaren stoppen met het gebruik van aardgas. We stappen geleidelijk over op duurzame energie voor onze huizen en gebouwen. Uiterlijk in 2050 gebruiken we helemaal geen aardgas meer voor verwarming en koken. Om dat te realiseren is samenwerking noodzakelijk. Voor veel huizen en gebouwen in de Drechtsteden is het warmtenet (stadsverwarming) een goede vervanger voor aardgas. Andere wijken waar het warmtenet niet reikt gaan over op andere alternatieven voor aardgas. Eén van die alternatieven is elektriciteit: huizen worden dan elektrisch verwarmd met een warmtepomp.

Warmtepompvandezaak, interessant voor werknemers én werkgevers

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Met warmtepompvandezaak van het Dordtse bedrijf EnergyPartner en met het platform Energiek Dordt dat FC Dordrecht heeft gebouwd hebben we de krachten gebundeld. Wij willen de aanschaf van een warmtepomp financieel aantrekkelijk en daardoor voor iedereen mogelijk maken. Met dit initiatief helpen we werkgevers om dit voor hun medewerkers te faciliteren. Een waardevol initiatief in het kader van goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn dan ook trots op dit meerjarig partnership met EnergyPartner.”

Marcel van den Enden, eigenaar EnergyPartner: “De mogelijkheid om met het brutoloon en/of vrije dagen de aanschaf en installatie van een warmtepomp te betalen, zal voor veel consumenten een uitgelezen moment zijn om de stap naar verduurzaming van hun woning te zetten. Wij willen met deelname aan het Energiek Dordt platform een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de regio en daarbij de consumenten en hun werkgevers ontzorgen. Hierop is onze portal op de website volledig ingericht. Door de hechte samenwerking met de Nederlandse topmerken als Remeha, Itho Daalderop, Intergas, Nefit-Bosch en Vaillant kunnen wij kwaliteitsoplossingen aanbieden die bijdragen aan de verduurzaming. Wij zien een meerjarig partnership met Energiek Dordt vol enthousiasme tegemoet.”

Energiek Dordt; Samen nieuwe energie creëren

Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht met de verbindende kracht van een volkssport, samen met partners aan een waardevolle community. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid, maatschappelijke- en culturele organisaties. Met een gezamenlijke ambitie om samen nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden. www.energiekdordt.nl.